Agrı Dagı Efsanesi /Yaşar Kemal

"Memonun avucundaki  bir tutam saç kapkara bir yalım., bir  ışık gibi baskıcı incecikten yeşillenmiş toprağın üstüne aktı."

  Kitabı elimize aldığınızda ebatına bakıp büyük ihtimalle çarçabuk okuyup bitireceğinizi düşüneceksiniz ama işte orda durun.
 O iş ,öyle olmayacak. Çünkü kitabı  o kadar sindire sindire ve yavaş okuyacaksınız ki keşke hiç bitmesin diyeceksiniz Gülbahar ve Ahmet'in hikayesi.Destan gibi destan.Aşk gibi aşk onların ki.Deli divane, gözü kara, inatçı,inançlı ve  gururlu bir aşk .İki genç yüreğin Mahmut Han'a karşı mücadelesine şahit olacaksınız. Sonra karşınıza bu aşkı sahiplenen dervişler,delikanlılar,kızlar,kadınlar,kürtbeyleri,şeyhler çıkacak.Ahmet ile Gülbahar arkasına Ağrı Dağı'nın insanlarını alacaklar.Sonunda Ağrı Dağı bu iki  aşığı  sahiplenecek taa ki aralarında bir kılıç girene kadar.... 

Bu kitabı ayrı bir güzel yapan noktalardan biri de tabi ki Abidin Dino'nun resimlemeleri. Hikayeyi o kadar güzel resimlendirmiş ki bazen sadece resimlerini okumayı özlediğim de olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1984 / GEORGE ORWELL

Benim küçük dünyam